Ako sa budujú priateľstvá a víťazstvá? Veľmi jednoducho. Tak, že sa spojíme. A aj o tom bol Svetový pohár AMAkids v mentálnej aritmetike v bulharskej Sofii. Ani sme nečakali, že bude tak veľký záujem rodičov a detí zo Slovenska vycestovať a zúčastniť sa tejto skvelej akcie! Prihlásených bolo 7 detí zo Slovenska a v sprievode rodičov, súrodencov a starých rodičov sa z nás stala celkom veľká banda. S nadšením sme išli ukázať, čo vieme. Konkurencia bola obrovská – prihlásených bolo 200 súťažiacich z Bulharska a hŕstka aj z Moldavska.

World Cup Mentálna aritmetika Bulharsko finálna oslava

„Ukuť“ dobré víťazstvo sme si vyskúšali na vlastnej koži

Medzinárodná olympiáda 2024 v Bulharsku v Sofii bola aj o tom, ako sa kujú víťazstvá. Naučili nás vstať, keď sme padli. Použiť silu túžby, ale aj dopriať iným. Toľko, koľko treba. Detský zápal a veľa cenných lekcií, ktoré sa o sebe každý naučil – presne taká bola Medzinárodná olympiáda 2024. Všetci tí, ktorí sa odvážili vkročiť na jej pódium, čakala neuveriteľná dávka napätia, nadšenia, emócií a zábavy. A občas i pár slzičiek..

Súťažilo sa v kategóriách JUNIOR – od 5-8 rokov a SENIOR od 8-16 rokov, v témach JEDNODUCHO, BRATIA, KAMARÁTI a ANZAN.

Všetci prítomní v sále pozorovali neobmedzené schopnosti trénovaných mozgov a obrovský detský charakter. Medzinárodná olympiáda 2024 umlčala stovky rodičov a detských rovesníkov!

Jedno dobrodružstvo otvára dvere ďalším dobrodružstvám

Olympiáda AMAkids 2024 svojim záverom zasieva nové semená svojich lekcií na ďalšie roky. A atmosféra v Národnom paláci kultúry otvorila myseľ každého dieťaťa tvoriť so silou mentálnej aritmetiky a dávať si nové, vyššie ciele! 

Pod záštitou organizátorov AMAkids Slovensko, OZ Umenie Učenia a OZ Šport pre mozog sa na pódium dostali aj Slováci a Halu 3 sme za krátky čas naplnili množstvom slovenských účastníkov. A ako každé dobrodružstvo aj toto sa skončilo. Samozrejme to všetko preto, aby bolo miesto aj pre ďalšie dobrodružstvo.

Konkurencia bola silná, naši reprezentanti si viedli skvele

Kto bol tým výherným šťastlivcom?

Jedno krásne druhé miesto pre Patrika Novotného v kategórii ´BRATIA senior´ pod vedením lektorky Klaudie Červenej a zopár skvelých finalistov. Naozaj hrdinsky sa zachovala naša najmladšia iba 5-ročná účastníčka Miška Vince – na poslednú chvíľu zastúpila svoju sestričku, ktorá sa kvôli chorobe nemohla zúčastniť. Výborný cieľ si dala Hanka, ktorá je v našej Akadémii iba krátko – nevypadnúť ako prvá, čo sa jej podarilo na jedničku a z pódia zostupovala s úsmevom od ucha k uchu po viacerých správne vypočítaných prikladoch!!

Patrik Novotný na pódiu na krásnom druhom mieste s rodičmi a s lektorkou Klaudiou

Všetci súťažiaci dali do prípravy maximum a na pódiu sa držali skvele a každý išiel až na doraz. Konkurencia bola nekompromisná, ale my sme každý rok lepší! Už teraz kujeme plány na čisto našu SLOVENSKÚ OLYMPIÁDU AMAkids v roku 2025, tešíme sa!!

AMAkids Slovensko reprezentácia

Sme nesmierne hrdí na každé jedno z Vás, detičky – a aj na Vašich rodičov! Tento víkend sme využili naplno a UŽILI sme si ho!! Ďakujeme za skvelý víkend a Vašu oddanosť AMAkids Akadémii pre rozvoj intelektu.

Hrdí reprezentanti Slovenska:

  • Patrik Novotný – téma BRATIA, seniori, lektorka Klaudia online – 2.miesto
  • Christopher Aaron Nemec – téma JEDNODUCHO juniori, AMAkids Košice, lektorka Jitka, finalista
  • Michaela Vince – téma JEDNODUCHO juniori, lektorka Baja online
  • Leo Peter Nemec – téma ANZAN seniori, AMAkids Košice, lektorka Jitka
  • Matúš Svýba – téma ANZAN juniori, AMAkids Nitra, lektor Peter, finalista
  • Hanka Huňadyová – téma JEDNODUCHO, seniori, lektorka Klaudia
  • Jakub Švančara – téma BRATIA, juniori, AMAkids Piešťany, lektorka Veronika
Bola aj cukrová vata za odmenu odvážnej Miške
Víkend v Sofii sme si užili naplno